به گزارش شهرآرانیوز، با شروع فصل پاییز، نمایش تلقین در تماشاخانه «مایان» (شمایل سابق) بر روی صحنه رفت که با نگاهی نو و خلاقانه به صحنه تئاتر مشهد قدم گذاشت و توانست توجهها را به خود جلب کند. این نمایش که برخلاف بسیاری از آثار نمایشی بهطور خاص بر ارتباط بدنی بازیگران و بدون استفاده از دیالوگ تکیه دارد، به بررسی موضوعات عمیق فلسفی و روانشناختی پرداخته و بر قدرت ذهن و تاثیر باورهای انسان در شکلدهی به زندگی او تأکید میکند.
«تلقین» نمایشگر چرخه تکرار روزمره و باورهای غلطی است که افراد غالباً ناخودآگاه درگیر آنها میشوند. بعد از موفقیت این نمایش در بخشهای بازیگری و کارگردانی جشنواره تئاتر استانی خراسان رضوی (رضوان) قرار است به دلیل استقبال مخاطبان از این نمایش، از ۱۸ آذر ۱۴۰۳ وارد دور دوم اجراها شده و در تماشاخانه مایان بر روی صحنه رود. اکنون ما با احسان دبیر، کارگردان این نمایش، به گفتوگو پرداختیم که در ادامه میخوانید.
احسان دبیر در ابتدا درباره موفقیتهای گروه نمایشی «تلقین» در جشنواره رضوان توضیح داد: امسال توانستیم به مرحله بعد جشنواره راه پیدا کنیم و جوایزی چون برگزیده کارگردانی، برگزیده دوم بازیگری مرد، برگزیده دوم بازیگری زن، و طراحی لباس را دریافت کنیم. این جوایز نتیجه تلاش و همکاری گروهی بوده و خوشحالم که توانستیم پرچم شهر مشهد را در این جشنواره به اهتزاز درآوریم.
او با اشاره به تجربه حضور در سال گذشته بیان کرد: سال گذشته با نمایش «گم» نتوانستیم به مرحله بعد راه پیدا کنیم، اما امسال با تلاشهای مستمر و تمرینهای زیاد توانستیم این شکست را جبران کنیم.
این کارگردان در خصوص روند تمرینات این نمایش ادامه داد: ما حدود ۱۰ تا ۱۱ ماه تمرین داشتیم. سبک نمایش به دلیل عدم استفاده از دیالوگ و تکیه بر ارتباط بدنی بازیگران، بسیار چالشبرانگیز بود. تمرینات اولیه برای آمادهسازی ذهنی و بدنی گروه انجام شد و خوشبختانه بازیگران به خوبی با فضای خاص این نمایش هماهنگ شدند.
دبیر با اشاره به تیم بازیگری توضیح داد: ۹۰ درصد اعضای گروه برای اولین بار تجربه بازی در چنین نمایشی را داشتند و توانستند در مدت کوتاهی خود را به بهترین شکل ممکن در این فضای متفاوت قرار دهند.
کارگردان نمایش «تلقین» در بخشی دیگر از صحبتهایش، به محتوای این نمایش اشاره کرد و گفت: هدف نمایش انتقال مفهومی درباره باورهای غلط و درست انسان است. این نمایش نشان میدهد که چگونه تکرار روزمرگیها و باورهای نادرست میتواند انسانها را در یک دایره بسته قرار دهد. اما قدرت ذهن انسان، توانایی تغییر این وضعیت را دارد.
او درباره هدف نمایش توضیح داد: در پوستر نمایش آمده است که «ذهن همه چیز است؛ هر آن چیزی را که باور کنی، همان میشود.» ما قصد داشتیم با استفاده از طراحیهای ویژه و حرکات بدنی، قدرت ذهن و تأثیر باورهای انسان را به نمایش بگذاریم.
کارگردان نمایش «تلقین» با اشاره به استقبال خوب مخاطبان از این نمایش افزود: خوشبختانه نمایش توانسته مخاطبین زیادی را جذب کند و علاقهمندان زیادی در حال پیگیری آن هستند. این موفقیت نهتنها برای گروه ما بلکه برای تئاتر مشهد اهمیت زیادی دارد.
او تأکید کرد: هدف ما ادامهدادن به این مسیر و معرفی سبکهای جدید تئاتری به جامعه است. امیدواریم سالهای آینده شاهد نمایشهای بیشتری از این دست باشیم و گروههای جدید در این عرصه به رشد و پیشرفت دست یابند. این موفقیتها حاصل تلاشهای گروهی است و بدون همکاری و همدلی نمیشد به چنین نتایجی دست پیدا کرد.